Za teplem - Phu Quoc

Že je z Hoi Anu se třeba přesunout, netřeba zvláště zdůrazňovat. Let Da Nang - Saigon - Phu Quoc ... a v 7ráno stojíme v přistávací hale.
Dostat se z letiště někam zcela lowcostově jde, ale poměr cena výkon je to nepoměr. Buď musíte pěšky, nazval jsem to 'po Ziburovsku', nebo vzít moto taxy parkující až za letištěm, nebo shuttle bus za 50k VND nebo soukromé taxi asi za 200 až 300. Rozvážkový shuttle bus vás vyhodí kde si řeknete.

Long beach

Bydlíme nad dlouhou pláží. Můj sen o ranním běhu se rozplynul, těsně po vstupu na pláž. Na obrázkách tedy ostrov vypadá líp. Sice je tu téměř liduprázdno, ale lehátka patří k rezortům. Tak to ne já si svou pláž bez lidí najdu!

Bez lidí a bez lehátek? Existuje!

Asi 40min jízdy od centra a trocha jízdy terénem a jsme tam. Kromě asi pěti místňáků oddávající se grilování jsme tam sami. A takových pláží je tu víc, stačí jen popojet pár km.

Back 2 Road

Znáte ty anglické pojmy jako je např. Back to school? Zavádím novy, ryze praktický. Back to road! neboli zpět na cestu. Podle mapy se dá jet podél pláže a napojit se na cestu. 

Ano jde to, ale není zde značeno, že jde o bahna 2017 ani o opravdový off road. Skůtr to sice dává, ale už je to na hraně jeho možností. Potom přichází překvapení. Kus pláže kdesi těsně před nájezdem na silnici je soukromý. Policista ukazuje cestu vzhůru. Vyjeté koleje od tatry, bahno přes které se jen tak tak dá přetlačit motorka, kořeny no děs.

No co jedu krokem, Janička jde krokem vedle a natáčí mou spanilou jízdu. Ještě, nás nevidí pronajimatel, určitě bychom dostaly 'veeelky sleva'.

PS: daná videa jsou již k dispozici na Janičky facebooku.

Rybářský přístav

Na severu ostrova v rybářském přístavu pijeme kávu. Obsluhu jsme asi dost prudili, že máme vůbec chuť u nich utratit pár peněz. Ale chápu, když pozdě do noci loví ryby tak je třeba si dát šlofíka. A když tak celá rodina, podnik - nepodnik, vše kde stranou.

Postřeh na závěr. Jeden z častých chytáků na hostelech je šťastná hodinka,  nebo-li pivo na osobu zdarma přesněji její časování. Proč chyták? Protože kolem páté ještě nebýváte na hostelu :) Není důvod, když ke venku tak pěkně.