Srdce jako kníže Réhan

Réhan, francouzský fotograf, který již sedm let žije ve Vietnamu. Díky své práci si získal můj a teď už i váš čas.
Ve Vietnamu žije něco kolem padesáti různých etnických skupin - kmenů. Některé je i docela těžké nalézt, jiné kmeny nemají psaný jazyk a je třeba tlumočníka. 

A tak pan Réhan věnuje část svého času a zdrojů a mapuje tyto etnické menšiny. Se svým malým teamem stráví v místní subkultuře nějaký čas. Minimálně alespoň den, ale ani dva týdny nejsou vyjímkou. Mapování potom probíhá formou focení, záznamu lokality a odkoupení některých artefaktů.

"Naučí se slovíčka, pokouří cigaretu. Trochu zavtipkuje, jindy někde vypomůže" odpovídá mi jeho asistentka na otázku získávání důvěry místních. Potom samozřejmě s dovolením focené osoby vytvoří portrétovou fotografii a následně odkoupí i oblek focené osoby.

Výsledek je bez nadsázky dechberoucí. Portréty v nadživotní velikosti doplněné figurínou s krojem a popiskem subkultury.  Pogooglete jeho ostatní práci, pracuje pouze s přirozeným světlem a jeho fotobatoh na cestách má 12kilo.

Vstup je zdarma, ale co vytěží prodejem pohlednic /  prodaných fotografií podporuje například sirotky z hor, kteří se například poprvé podívali k moři.