Saigon / Ho Chi Minh

Vietnam je vlastně úplně první destinace kam se vydáváme za cestovatelským dobrodružstvím, kde nejen že nevím kde budem bydlet, ale ani co tu budeme dělat. To první je běžný stav. To druhé je pro mě novinka. 

Ach ty knihovny

Let Praha-Paříž-Saigon tedy věnuji studiu postahovaných materiálů ze serveru vietnamista.cz a průvodce Lonely Planet, kde zub času neobrousil jen desky ale jak se zdá tak i obsah (r. 2010). S poměrně aktuálními daty z webu se i tu a tam ... shodne;)

"Quo vadis" 

Kousek od místa kam dnes večer skládáme hlavu je Ca Phe (laskavý čtenář omluví, že od teď po zbytek blogu budu používat pojem kavárna). Venku poprchává jemný dešť, v kavárně je plno.To je chvíle pro zužitkování mých třech hodin vietnamštiny. 'Čao em, haj café'  objednávám kávu i za cenu že bude na stojáka. Mladík obdivuhodně vykouzlil dvě místa u stolečku kde dáma mladého vzezření 'hladí telefon'.

Netrvá dlouho a paní s nami konverzuje. "Tady ve městě nic moc není je třeba vyrazit trochu dál. Až téměř před odchodem zjišťuji, že je průvodkyně v deltě Mekongu, ale dnes má volno. Takový kontakt a facebookové propojení se neodmítá. Tyto náhody na cestách mám rád!

A navíc už umím odpovědět na otázku z nadpisu odstavce. "DaLat" bude cíl příštích dnů a zbytek už alespoň tušíme, nechte se překvapit. ;)